miércoles, 29 de enero de 2014


Verduras especiales ofrecen mucha nutrición



"Microvegetales" é un término de mercadotecnia que se usa para describir as verduras que germinan das sementes de verduras e herbas e son cosechadas cando aínda son plántulas. As plantas nesta etapa teñen dúas cotiledones (follas de semente) completamente estendidas. Considéranse estas verduras como un xénero especial moi útil para guarnecer as ensaladas, as sopas e os bocadillos.

Un científico do Servizo de Investigación Agrícola (ARS) e os seus colaboradores analizaron os nutrientes en 25 diferentes variedades de microvegetales. Os resultados poderían ser útiles en calcular os niveis de vitaminas e nutrientes nos microvegetales, segundo os científicos.

O estudo foi dirixido por fisiólogo de plantas Gene Lester co ARS en Beltsville, Maryland. ARS é a axencia principal de investigacións científicas do Departamento de Agricultura de EE.UU. (USDA polas súas siglas en inglés).

O grupo determinou as concentracións das vitaminas e os carotenoides nos microvegetales. Os investigadores mediron os niveis do ácido ascórbico (vitamina C), os tocoferoles (vitamina E), a filoquinona (vitamina K) e o beta-caroteno, o cal é un precursor de vitamina A, xuntos con outros carotenoides nos cotiledones que son imprescindibles para a saúde humana.
 Investigadores do ARS e os seus colegas probaron os niveis de nutrientes en 25 variedades de microvegetales e descubriron que os microvegetales contiveron niveis de vitaminas ata cinco veces máis altos comparados coa súa homólogos maduros.
[Img #17898]

O grupo demostrou que os diferentes microvegetales contiveron unha gama ampla de vitaminas e carotenoides. O contido total de vitamina C variou de 20 a 147 miligramos (mg) por 100 gramos de peso fresco dos cotiledones, dependendo da especie de planta. As cantidades dos carotenoides?beta-caroteno, zeaxantina, luteina e violaxantina?variaron de 0,6 mg a 12,2 mg por 100 gramos de peso fresco. Para comparación, unha mazá típicamente ten un peso de 100 a 150 gramos. Polo xeral, os microvegetales contiveron niveis considerablemente máis altos de vitaminas e carotenoides?ata cinco veces máis altos?comparados coas súas homólogos maduros.

Entre os 25 microvegetales probados, o col vermello, o cilantro, o amaranto granate, e o rábano verde daikon tiveron as concentracións máis altas de vitamina C, carotenoides, vitamina K e vitamina E, respectivamente. As condicións de cultivar, cosechar e manexar os microvegetales poden ter un efecto considerable no contido nutricional. Outros estudos están en curso para evaluar o efecto das prácticas agrícolas na retención de nutrientes polos microvegetales.

No hay comentarios:

Publicar un comentario